Heupmobiliteit en onderrugmobiliteit trainen trainingsladder

Train je heup- en onderrugmobiliteit op de trainingsladder.
Je heupmobiliteit en onderrugmobiliteit kun je trainen op de trainingsladder.

Beweeg je heupen met de trainingsladder

Je heup- en onderrugmobiliteit verbeteren kun je ook op de trainingsladder doen. Daarvoor kun je deze oefening gebruiken. Het lijkt een beetje op dansen en als je hem een paar keer hebt gedaan wordt hij steeds leuker. Hoe doe je het?

Draai de heup van je zwaaibeen in en uit

Je plaatst je standbeen zoveel mogelijk midden in het vak. Je zwaaibeen blijft buiten de trainingsladder. Je zwaaibeen zwaait over de trainingsladder heen en raakt pas buiten de trainingsladder de grond. Als je zwaaibeen achter is, gaat je standbeen een vak opzij. Je beweegt in de richting van je zwaaibeen. Probeer de heup van je zwaaibeen tijdens deze oefening zo goed mogelijk in en uit te draaien.

Moeilijker of gemakkelijker

Vind je de vakken in de trainingsladder te groot? Beperk je dan tot het draaien van je heup en over de ladder heen stappen. Gaat het goed? Probeer het tempo dan te versnellen of met de voet van je zwaaibeen twee keer achter elkaar buiten de trainingsladder te tikken. Heb je geen trainingsladder? Gebruik dan de tegels op straat.

Bekijk de oefening op YouTube