Aquarunning Fit Journey

In Nederland voldoet slechts 45% van de mensen van 4 jaar en ouder aan de beweegrichtlijnen (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, z.d.). Aquarunning.nl wil met de Aquarunning Fit Journey een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van deze cijfers. De Aquarunning Fit Journey is een doorlopende reeks aquarunningtrainingen die geschikt is voor een breed publiek. Deze trainingen helpen gezonde personen hun conditie en gezondheid te verbeteren. “Gezondheid wordt omschreven als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven” (Huber et al., 2011). Voor de Aquarunning Fit Journey betekent ‘het vermogen om je aan te passen’ specifiek het aanpassen aan de omstandigheden in en rondom het zwembadwater.

De Aquarunning Fit Journey bestaat uit twee pijlers. De eerste pijler is de individual versie, een gratis online variant waarmee individuen zelfstandig of met vrienden hun conditie en gezondheid in het zwembad kunnen verbeteren op een flexibele manier. De tweede pijler is de group variant, waarbij zwembaden groepslessen aanbieden en sport als middel inzetten om de gezondheid van hun gasten te verbeteren. Momenteel worden deze groepslessen alleen in Nijmegen aangeboden.

Om aan de Aquarunning Fit Journey Individual mee te kunnen doen, heb je alleen een wetbelt of drijfgordel nodig. Omdat aquarunning een diep water activiteit is, is het noodzakelijk om zwemvaardig te zijn!

Een onderbouwing van aquarunning is hier te lezen.

Bekijk de trainingen

De Aquarunning Fit Journey Individual trainingen kun je hier bekijken.

Bronnen:

Huber, M., Knottnerus, J. A., Green, L., Horst, H. V. D., Jadad, A. R., Kromhout, D., Leonard, B., Lorig, K., Loureiro, M. I., Meer, J. W. M. V. D., Schnabel, P., Smith, R., Weel, C. V., & Smid, H. (2011). How should we define health? BMJ. British Medical Journal, 343(jul26 2), d4163. https://doi.org/10.1136/bmj.d4163

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. (z.d.). Cijfers en feiten sport en bewegen. Loketgezondleven.nl. Geraadpleegd op 18 juni 2024, van https://www.loketgezondleven.nl/gezondheidsthema/sport-en-bewegen/cijfers-en-feiten-sport-en-bewegen