Aquarunning Buitenbad Sportfondsenbad Nijmegen-West maandag 19.00-20.00 zomervakantie

Aquarunner in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West
In de zomervakantie zijn er aquarunningtrainingen in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West. Deze trainingen zijn geschikt voor beginners, gevorderden en vergevorderden.

Blijf actief in de zomervakantie!

Zomervakantie 2024 biedt een unieke kans om actief te blijven met aquarunningtrainingen in regio Nijmegen. Elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur, van 10 juli tot en met 12 augustus, zijn er trainingen in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen West, gelegen aan de Planetenstraat 65. Deze trainingen zijn ideaal om af te koelen na een warme dag of als aanvulling op je hardlooproutine. Geschikt voor elk niveau: beginners, gevorderden en vergevorderden kunnen terecht in het gehele buitenbad.

Het complete pakket van zes trainingen kost 75 euro, terwijl een losse training 13,50 euro kost, mits er plek beschikbaar is. Boek je jouw trainingen vóór 17 juni, dan geniet je van een gereduceerd tarief van 13 euro per training of 72 euro voor zes trainingen. Na je reservering ontvang je een betaalverzoek voor het totaal aantal geboekte trainingen en ben je verzekerd van deelname. Inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van ontvangst. Bij volle capaciteit wordt een wachtlijst gehanteerd.

Je kunt je plek reserveren via de groene ‘inschrijven buitenbad’ knop op de website. Mis deze kans niet om in de zomer van 2024 fit te blijven en te genieten van water en sport!

Bij aanmelding voor 6 trainingen ontvang je een waardebon ter waarde van 20 euro van Lopers Company Nijmegen, die je kunt gebruiken voor de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.

Knop inschrijven buitenbad
Aquarunner in het zwembad
Aquarunning is hardlopen in het zwembad zonder schokbelasting. Dat maakt het geschikt voor een brede groep deelnemers.

Wat is aquarunning?

Bij aquarunning werk je aan je hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw voor het hardlopen, terwijl je met een wetbelt om in een baan in het zwembad loopvormen en intervaltraining doet. Je doet dus een hardlooptraining als op de atletiekbaan in het zwembad. De wetbelt zorgt ervoor dat jij een verticale positie in het water hebt en dat je hoofd boven water blijft. Aquarunning is low-impact en doe je zonder muziek. Je traint met een groep in een baan in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West.

Voor wie is aquarunning geschikt?

De trainingen in het buitenbad kunnen worden gevolgd door sporters die revalideren, door hardlopers die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen, door deelnemers die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of aan hun core willen werken, door hardlopers en aquarunners die intensief willen bewegen en door deelnemers die het leuk vinden om iets nieuws te leren of die een activiteit zoeken om de zomervakantie te overbruggen. Je traint in een baan op je eigen niveau. In een uur aquarunning verbrand je ongeveer 600 Calorieën.

Locatie:

Sportfondsenbad Nijmegen-West, Planetenstraat 65, 6543 VW Nijmegen. De trainingen vinden plaats in het 25 meter buitenbad. De watertemperatuur is ongeveer 21 graden.

Wetbelt voor aquarunning:

Tijdens de trainingen kun je een wetbelt lenen.

Vereisten voor deelnemers:

Vanwege de diepte van het water is het verplicht om minimaal een zwemdiploma A of een gelijkwaardig zwemniveau te hebben.

Knop inschrijven buitenbad