Aquarunning Groepsles Sportfondsenbad Nijmegen-West maandag 19.30-20.30

Het 50 m wedstrijdbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West.
Het 50 m wedstrijdbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West.

Verbeter jezelf!

Op maandagavond tot aan de zomervakantie is er aquarunning training in het 50 meter wedstrijdbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West. Met aquarunning kun je cardio trainen, je hardlooptechniek verbeteren en je corestabiliteit versterken. De trainingen vinden plaats van 19.30 tot 20.30 uur. Let op: er zijn geen trainingen tijdens de week van Pasen en Pinksteren. Aquarunning biedt een doeltreffende methode om je hardloopvaardigheden te ontwikkelen, je corestabiliteit te verbeteren en je algehele conditie op te bouwen, zonder de impact van traditioneel hardlopen te ervaren. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

Voor slechts 72 euro kun je deelnemen aan 6 trainingen, of je kunt een losse training volgen voor 13 euro. Inschrijven is noodzakelijk en kan via e-mail naar info@aquarunning.nl, WhatsApp, telefonisch op: 0623165907, of via de oranje inschrijfknop. De laatste training in het binnenbad voor de zomervakantie is op 1 juli.

Bij aanmelding voor 6 trainingen ontvang je een waardebon ter waarde van 20 euro van Lopers Company Nijmegen, die je kunt gebruiken voor de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.

inschrijven
Aquarunner in het zwembad
Aquarunning is hardlopen in het zwembad zonder schokbelasting. Dat maakt het geschikt voor een brede groep deelnemers.

Wat staat je te wachten bij aquarunning?

Bij aquarunning draag je een wetbelt en voer je loopvormen en intervaltrainingen uit in het zwembad, vergelijkbaar met een hardlooptraining op de atletiekbaan. De wetbelt zorgt ervoor dat je verticaal in het water blijft en je hoofd boven water blijft, waardoor de activiteit low-impact is en zonder muziek wordt uitgevoerd.

Voor wie zijn de aquarunning trainingen bedoeld?

De trainingen zijn geschikt voor een divers publiek, waarbij deelnemers op hun eigen niveau bewegen en de snelheid aanpassen aan hun capaciteiten. Eerdere deelnemers variëren van revaliderende sporters en marathonlopers tot mensen die hun algehele conditie willen verbeteren of na een periode van inactiviteit of zwangerschap weer in beweging willen komen.

Voor beginners ligt de nadruk op het aanleren van techniek, uithoudingsvermogen en spierkracht, terwijl gevorderden hun vaardigheden verder ontwikkelen en werken aan verbetering van hun uithoudingsvermogen, spierkracht en techniek. Na afloop van de 6 trainingen ben je in staat om de principes van je hardlooptraining toe te passen in het water, met verbeterd uithoudingsvermogen en de mogelijkheid om belangrijke loopscholingsoefeningen uit te voeren.

Locatie:

Sportfondsenbad Nijmegen-West, Planetenstraat 65, 6543 VW Nijmegen. De trainingen vinden plaats in baan 6 het 50 meter wedstrijdbad.

Wetbelt voor aquarunning:

Tijdens de trainingen kun je een wetbelt lenen.

Vereisten voor deelnemers:

Vanwege de diepte van het water is het verplicht om minimaal een zwemdiploma A of een gelijkwaardig zwemniveau te hebben.

Kosten:

Een losse training kost 13 euro. Een pakket van 6 trainingen kost 72 euro. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je een vervanger sturen, mits deze ook zwemvaardig is op het niveau van zwemdiploma A. Het is ook mogelijk om in overleg de training te ruilen met een andere training, afhankelijk van beschikbaarheid.

Schrijf je nu in via info@aquarunning.nl, WhatsApp, telefonisch op: 0623165907 of via de oranje inschrijfknop.

inschrijven