Aquarunning Groepsles Erica Terpstrabad maandag 12.00-13.00

Erica Terpstrabad 25 m westrijdbad
In het Erica Terpstrabad 25 m wedstrijdbad kun je aquarunning doen.

Sporten in de luchpauze!

Aquarunning op maandag in de lunchpauze! Tot aan de zomervakantie kun je deelnemen aan aquarunning in het Erica Terpstrabad. De trainingen vinden plaats op maandag van 12.00 tot 13.00 uur in het 25 meter wedstrijdbad. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er 1 of 2 banen beschikbaar. Bij aquarunning werk je aan je hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw voor het hardlopen, zonder de schokbelasting van het hardlopen.

Tijdens de aquarunning trainingen draag je een wetbelt en voer je loopvormen en intervaltraining uit in een baan in het zwembad, vergelijkbaar met een hardlooptraining op de atletiekbaan. De wetbelt zorgt ervoor dat je verticaal in het water blijft en je hoofd boven water blijft. Aquarunning is low-impact en wordt zonder muziek uitgevoerd. De trainingen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Voor slechts 72 euro kun je deelnemen aan 6 trainingen, of je kunt een losse training volgen voor 13 euro. Inschrijven is noodzakelijk en kan via e-mail naar info@aquarunning.nl, WhatsApp, telefonisch op: 0623165907, of via de online inschrijfknop. De laatste training in het binnenbad voor de zomervakantie is op 1 juli.

Bij aanmelding voor 6 trainingen ontvang je een waardebon ter waarde van 20 euro van Lopers Company Nijmegen, die je kunt gebruiken voor de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.

inschrijven
Aquarunner in het zwembad
Aquarunning is hardlopen in het zwembad zonder schokbelasting. Dat maakt het geschikt voor een brede groep deelnemers.

Wat staat je te wachten bij aquarunning?

Bij aquarunning worden loopvormen en intervaltrainingen uitgevoerd in het zwembad, terwijl je een wetbelt draagt om verticaal te blijven en je hoofd boven water te houden. Dit creëert een low-impact activiteit zonder muzikale begeleiding, vergelijkbaar met een hardlooptraining op de atletiekbaan.

Voor wie zijn de aquarunning trainingen bedoeld?

De trainingen zijn geschikt voor een breed scala aan deelnemers, waarbij iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen en de snelheid kan aanpassen aan zijn eigen capaciteiten. Eerdere deelnemers variëren van revaliderende sporters en marathonlopers tot mensen die hun algehele conditie willen verbeteren of na een periode van inactiviteit of zwangerschap weer in beweging willen komen.

Voor beginners ligt de nadruk op het aanleren van techniek, uithoudingsvermogen en spierkracht, terwijl gevorderden hun vaardigheden verder ontwikkelen en werken aan verbetering van hun uithoudingsvermogen, spierkracht en techniek. Na het afronden van de 6 trainingen ben je in staat om de principes van je hardlooptraining toe te passen in het water, met verbeterd uithoudingsvermogen en de mogelijkheid om belangrijke loopscholingsoefeningen uit te voeren.

Locatie:

Erica Terpstrabad, Kwakkenbergweg 25, 6523 MJ Nijmegen. De trainingen vinden plaats in het 25 m wedstrijdbad. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er 1 of 2 banen beschikbaar.

Wetbelt voor aquarunning:

Tijdens de trainingen kun je een wetbelt lenen.

Vereisten voor deelnemers:

Vanwege de diepte van het water is het verplicht om minimaal een zwemdiploma A of een gelijkwaardig zwemniveau te hebben.

Kosten:

Een losse training kost 13 euro. Een pakket van 6 trainingen kost 72 euro. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je een vervanger sturen, mits deze ook zwemvaardig is op het niveau van zwemdiploma A. Het is ook mogelijk om in overleg de training te ruilen met een andere training, afhankelijk van beschikbaarheid.

Schrijf je nu in via info@aquarunning.nl, WhatsApp, telefonisch op: 0623165907 of via de oranje inschrijfknop.

inschrijven