Warm weer: Doe je hardlooptraining in het zwembad

Langlaufpas bij hardlopen in het water - aquarunning
Langlaufpas bij hardlopen in het water – aquarunning

Hitte: Doe je hardlooptraining in het water

De zon brandt genadeloos. Het is voor je gevoel te warm om op de weg hard te lopen en er staan ook nog intervallen op het programma of die zouden in elk geval geen kwaad kunnen voor je loopsnelheid. Het zwembad lonkt. Het liefste wil je je hardlooptraining voor een keer vervangen door een training in het zwembad, maar dat moet dan ook weer niet de halve dag duren. Geen probleem. Het kan als je over een wetbelt kunt beschikken.

Het zwembad waar je naartoe gaat, is meestal 25 m lang of 50 m. Twijfel je erover, dan kun je dat het beste navragen aan het badpersoneel. Er bestaan overigens ook baden met een andere baanlengte. Maak je niet druk over je snelheid in het water. Sommige zwembaden verhuren wetbelts.

Intervaltraining – Hardlopen in het water

Warming up

150 m rustig inlopen. Neem na elke baan 15 sec rust.

Intervallen

8 x (30 sec maximale inspanning afgewisseld met 30 sec duurtempo) Blijf van de kanten af! Je bent in het water of maximaal aan het lopen of in je duurtempo gedurende acht minuten.

Cooling down

150 m rustig uitlopen of doe de langlaufpas.