Welke wetbelt koop je voor eigen gebruik?

Drie opvouwbare wetbelts voor aquasport.
Drie opvouwbare wetbelts voor aquasport.

Opvouwbare wetbelt is beste voor eigen gebruik

Je denkt erover een om wetbelt te kopen voor eigen gebruik, omdat je in het water wilt gaan hardlopen. Welke wetbelt welke is dan handig om aan te schaffen? Als je een wetbelt voor jezelf koopt, dan kun je het beste kiezen voor een model dat opvouwbaar is. Een opvouwbare wetbelt neem je zoveel gemakkelijker mee naar het zwembad dan een wetbelt die dat niet kan. Je komt dan uit bij een ander model dan dat de zwembaden normaal gesproken gebruiken voor verhuur of groepslessen, omdat die zoeken naar materiaal dat zoveel mogelijk hufterproof is. Een eigen wetbelt stel je normaal gesproken een keer in en gooi je niet na afloop in een vochtige krat.

Gewicht is belangrijk bij aanschaf wetbelt

Let er bij de aanschaf van een wetbelt op dat het gewicht overeenkomt met jouw gewicht. Kies je de wetbelt overdreven op de groei, dan is er te weinig lichaam onder water en ben je enorm aan het schommelen bij intensief bewegen. Kies je de wetbelt te klein dan lig je met je mond onder water.
Zit je net rond de gewichtsklasse waarop een wetbelt eindigt dan is mijn ervaring dat je voor sportief gebruik beter de wetbelt kunt kopen voor de lagere gewichtsklasse. Intensief bewegen zorgt er namelijk voor dat je hoger in het water komt. Gebruik je de wetbelt voor revalidatie dan kun je beter de hogere gewichtsklasse gebruiken, totdat je al je ledematen weer goed kunt gebruiken.

Ervaring met Beco en Decathlon

Er zijn verschillende aanbieders op de markt. Ik maak voor mezelf gebruik van een opvouwbare wetbelt van Decathlon. Ik heb het oude model. Op de site verkopen ze nu een ander opvouwbaar model. Voor mijn klanten gebruik ik de BEbelt of de BEbelt maxi van Beco als ze er zelf geen een hebben. Ik heb dus alleen met deze types wetbelt praktijkervaring. Beide voldoen goed en blijven netjes. Het voordeel is dat de ronde vormen tot nu toe geen schuurplekken veroorzaken.

Afmetingen wetbelt

Het Decathlonmodel en het model tot 80 kg van Beco passen goed in de rugzak die ik meeneem naar het zwembad. De BEbelt maxi past ook in mijn zwemrugzak en neemt opgevouwen ongeveer net zoveel plaats in als een standaard zwemplank. Je moet dus ongeveer aan die afmetingen denken. Voor wie van de cijfers is. De wetbelt van Decathlon meet opgevouwen 22 x 36 cm. De BEbelt maxi is opgevouwen 29 x 39 cm en de standaard BEbelt is 23 x 34 cm opgevouwen. Ze zijn opgevouwen minder dan 5 cm dik als je ze aanduwt.
[ngg src=”galleries” display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]