Kruispas: Werk aan je schuine buikspieren en mobiliteit

Aquarunster doet kruispas in het zwembad
Kruispas werk met aquarunning in het zwembad aan je schuine buikspieren en mobiliteit.

Kruispas is veelzijdige loopbeweging in het zwembad

In aquarunning is de kruispas een veelzijdige loopbeweging met twee specifieke doelen: het verbeteren van mobiliteit en het trainen van de schuine buikspieren. Het is essentieel om deze oefening kruislings uit te voeren, waarbij de linkerknie en rechterarm samenwerken.

Vergroot mobiliteit of train schuine buikspieren

Als je je mobiliteit wilt vergroten, richt je dan op het draaien van je heupen terwijl je met een gemiddelde intensiteit door het zwembad loopt. Voor het trainen van de schuine buikspieren is het belangrijk om krachtig tegen het water te duwen over een korte afstand, gevolgd door een rustig tempo om de zwembadbaan af te maken.

Werk bewust aan je core of mobiliteit met aquarunning

Door bewust te werken aan deze twee verschillende benaderingen van de kruispas, kun je zowel je mobiliteit verbeteren als je core versterken tijdens je aquarunningtraining.

Kruispas aquarunning op YouTube