A-skip: Dynamische loopscholingsoefening in het zwembad

Aquarunner doet de A-skip in het zwembad
A-Skip een loopscholingsoefening die je in het zwembad kunt doen. Met de A-skip verbeter je je coördinatie en positie in het zwembad.

A-skip: Dynamische loopscholingsoefening in het zwembad

Doe de A-skip, een dynamische loopscholingsoefening die vaak wordt opgenomen in de warming-up. Deze oefening is ontworpen om de coördinatie tussen het boven- en onderlichaam te verbeteren, wat gunstig is voor het hardlopen en aquarunning. Zowel bij hardlopen als bij aquarunning wordt de armbeweging gekoppeld aan de beenbeweging, waarbij je afwisselend 3 keer het linkerbeen met de rechterarm en 3 keer het rechterbeen met de linkerarm beweegt. Hierdoor verbeter je niet alleen je techniek, maar bij aquarunning ook je positie in het water door het verminderen van overmatig scheppen met je handen.

In het begin kan het moeilijk zijn om de juiste stuwing uit deze beweging te halen. Daarom wordt aangeraden om de A-skip af te wisselen met stukjes rennen, waarbij je de focus houdt op het behouden van de juiste positie en coördinatie.

Bekijk video van de A-skip op YouTube