Loopscholingsoefening triplings in het zwembad

Aquarunner doet triplings in het zwembad
Triplings is een loopscholingsoefening, waarmee je aan je loophouding werkt. Je maakt je zo lang mogelijk.

Loopscholingsoefening triplings in zwembad

Triplings is een loopscholingsoefening, waarbij je muizenpasjes loopt. Het doel is om jouw lichaam zo gestrekt mogelijk te maken bij een zo hoog mogelijke cadans. Hierdoor train je de spieren die je nodig hebt bij een goede loophouding. Het is dus echt een houdingsoefening.

Hoe doe je triplings in het zwembad?

Deze oefening kun je ook in het zwembad doen. Hoe doe je dat? Maak je lichaam zo lang mogelijk en houd je voeten zo laag mogelijk. Probeer elke voet met een hoge cadans goed neer te zetten. De snelheid in het water die je daarbij bereikt is minder belangrijk.

Bekijk een video van triplings op Youtube

Loopscholingsoefening triplings in het zwembad