Voor wie is aquarunning geschikt?

Aquarunster langlauft door het zwembad
Aquarunster langlauft door het zwembad. Langlaufen is minder intensief dan running.

Voor wie is aquarunning geschikt?

Aquarunning doe je, omdat je het leuk vindt. Maar met aquarunning kun je conditie opbouwen zonder schokbelasting. En juist dat maakt aquarunning een geschikte sport voor het opbouwen van conditie na een periode van inactiviteit, een blessure, een bevalling, overgewicht of een operatie. Aquarunning is ook geschikt voor geblesseerde sporters die tijdelijk niet mogen hardlopen, omdat ze vaak een aan overbelasting gerelateerde blessure hebben en daarom low-impact moeten trainen. In het verleden hebben diverse deelnemers met overbelastingsblessures als hielspoor meegedaan.

Waaruit bestaat een aquarunningtraining

Een aquarunningtraining heeft dezelfde opbouw als een training op de atletiekbaan. Alleen hardloopt je met een groep in een baan in het zwembad. Je begint met de warming-up. Daarna komen de loopvormen, techniek en coördinatieoefeningen. Dan volgt het deel waarin je met intervallen aan je uithoudingsvermogen werkt en leert hoe de verschillende trainingszones in het water werken.

Video met verschillende deelnemers op YouTube