Aquarunning met de Nordic Jet van Beco

Aquarunning met de Nordic Jet van Beco in het zwembad.
Aquarunning met de Nordic Jet van Beco. In de trainingsgroepen maken we al een paar maanden gebruik van dit type dumbbells.

Aquarunning met de Nordic Jet van Beco

Bij Aquarunning maken we in de trainingsgroepen al een paar maanden gebruik van de Nordic Jet van Beco. Dat is een type dumbbell dat speciaal ontworpen is om een langlaufpas in het zwembad na te bootsen. Het voordeel van deze dumbbells is, dat ze zijn gemaakt om mee te stuwen. Het is daarom belangrijk dat je de grote kant van deze dumbells aan de achterkant hebt, want dat is het grootste stuwvlak.

Beginners en gevorderden gebruiken de Nordic Jet

Voor de beginnende deelnemers heeft het gebruik van de Nordic Jet het voordeel dat ze makkelijker rechtop in het water komen, doordat ze houvast hebben. Voor de gevorderde deelnemers biedt het een uitbreiding op de looppassen en de mogelijkheid om lekker hun bovenrug te trainen. De rhomboideus wordt flink aan het werk gezet met deze dumbbells.

Nordic Running in het zwembad

De langlaufpas met de Nordic Jet is moeilijker om uit te voeren dan running als je je wilt verplaatsen. Daarom beginnen we met Nordic running.

Aquarunning met Nordic Jet op YouTube

Langlauf met Nordic Jet in zwembad

Als je eenmaal kunt rennen met de Nordic Jet en je komt goed vooruit in het water met de langlaufpas, kun je beginnen met langlaufen met de Nordic Jet. Het moeilijke hieraan is dat je jezelf goed lang moet durven maken en in een ritme moet kunnen stuwen.
Heb je de langlaufpas met de Nordic Jet eenmaal onder de knie, dan is het een fantastische aanvulling op de training. Je traint er je coördinatie, kracht en lenigheid mee.

Langlauf met Nordic Jet op YouTube