Aquarunner met cadans van 170

Onderwaterbeeld van een aquarunner met een peesplaatontsteking.
Hardloper met fasciitis plantaris rent door het zwembad in zone 4

Hardloopster met fasciitis plantaris

Aan de Aquarunningtrainingen doen deelnemers met een verschillende achtergrond en een verschillend niveau mee. Zo ook de vrouw in de video. Zij had een peesplaatontsteking in haar voet en wilde haar conditie op peil houden met Aquarunning, totdat ze weer op het land mocht hardlopen. Voor de peesplaatontsteking in haar voet liep ze meer dan 60 kilometer per week hard. Ze begon dus aan de trainingen met een goede conditie en kwam vanaf het begin af aan goed vooruit in het zwembad.

Cadans van 170 in het zwembad

Ze was heel goed in het volhouden van een hoge cadans en dat levert in het zwembad een gelijkmatige stuwing op. Een hoge cadans met hardlopen verlaagt het blessurerisico, omdat de grondcontacttijd lager is. Die hoge cadans is in de video goed te zien. In de laatste 10,5 seconden van de video heeft ze een cadans van 30, dat is omgerekend een cadans van 170 per minuut tegen de weerstand van het water. Het stukje is gefilmd toen ze twee banen van 25 m in zone 4 moest rennen tijdens het onderdeel uithoudingsvermogen en daartussen een baan langlaufen. Inmiddels is ze gelukkig van haar blessure af en rent ze weer lekker op de kant 🙂 <3.

Video hardloopster met peesplaatontsteking en hoge cadans

Hardloopster doet vanwege een peesplaatontsteking in haar voet aan Aquarunning. Ze heeft in het water een cadans van 170.