Langlaufpas in het zwembad is kruislingse beweging

Langlaufpas in het zwembad door een aquarunner
De langlaufpas bij Aquarunning is minder intensief dan running in het zwembad, omdat de ledematen langzamer bewegen.

Langlaufpas bij aquarunning wissel ermee af

Bij Aquarunning gebruik je ook de langlaufpas. Het voordeel van de langlaufpas is dat de intensiteit lager ligt dan bij running. Daardoor leent deze pas zich goed om intervallen met het intensievere running af te wisselen. Je kunt de langlaufpas gebruiken om stukken in zone 1 en 2 te lopen, je coördinatie te trainen of om aan je lenigheid te werken.

Hoe langlauf je in het zwembad?

De langlaufpas is een kruislingse beweging. Je rechterbeen en linkerarm zijn dus samen voor. Het is daarom een goede coördinatieoefening, waarbij je erop let om het water goed weg te duwen naar achteren. Als je aan je lenigheid wil werken dan probeer je zo goed mogelijk naar voren uit te strekken en je been zover mogelijk naar achteren te bewegen.

Bekijk filmpje Aquarunning op YouTube