Beweegvormen Aquarunning Golf

Aquarunning hardloopt in het zwembad
Een van de beweegvormen bij aquarunning is een golf. Hardlopen in het zwembad in een golfpatroon is een mobiliteitsoefening.

Aquarunning in een golfpatroon

Bij Aquarunning begin je in de groepslessen na de warming-up met het onderdeel beweegvormen. Bij de beweegvormen werk je aan je mobiliteit, stabiliteit en wendbaarheid. Een van die beweegvormen is de golf. Alle beweegvormen kunnen in een baan in het zwembad worden uitgevoerd. Ik gebruik stuurkaarten naast mijn uitleg, zodat de deelnemers snel begrijpen wat ze moeten doen.

Stuurkaart golf beweegvormen aquarunning
Stuurkaarten verduidelijken de beweegvormen bij Aquarunning, zeker bij nieuwelingen in de groepslessen.

Golfpatroon als je goed door de bochten komt

Lukt het deelnemers om goed door de bochten te komen dan krijgen ze de volgende keer de opdracht mee om op hun buikspieren door de bochten te sturen. Als dat lukt, volgt de opdracht om hun navel in te trekken. Hierdoor ontstaat er meer mobiliteit tussen het onderlichaam en het bovenlichaam.

Beweegvormen Aquarunning Golf YouTube

Een filmpje van de beweegvorm golf bij Aquarunning kun je bekijken op YouTube.