Een been versterken met Aquarunning

Oefening om een been te trainen of versterken.
Een been trainen of versterken kun je met aquarunning.

Een been versterken in het zwembad

Aquarunning met een been is een zinvolle oefening als je een been wil versterken. Je kunt met deze oefening ook controleren of beide benen hetzelfde functioneren om zo verschillen tussen je linker- en rechterbeen te ontdekken. Hoe doe je dat?

Hoe train je een been in het zwembad

Eerst loop je een baan in het zwembad met afwisselend 10 keer het ene been en 10 keer het andere been. Je voelt dan vanzelf of beide benen hetzelfde doen, want het water stroomt langs je huid. Let ook op de mate waarop de beweging vloeiend verloopt. Ontdek je haperingen, verschil in bewegingsuitslag of een krachtverschil dan weet je waarom je moet werken. De baan terug train je het zwakke been meer dan het goede. Bijvoorbeeld 15 om 10 of 12 om 8. Het hoge getal is het zwakke been. Het lage getal is het sterke been.

Deze oefening op YouTube