Impliciet leren. Hardlopen over het gras

Grasveld geschikt om op hard te lopen.
Impliciet leren hardlopen kan met hardlopen op een grasveld. Je tilt automatisch je voeten beter op.

Gras helpt bij voeten optillen hardlopen

Hardlopen op het enkelhoge gewone gras in de buurt doen hardlopers nauwelijks en eigenlijk is dat jammer. Je hebt natuurlijk het voordeel van de dempende ondergrond, maar lopen op het gras biedt ook nog een ander voordeel. Van lopen op het gewone gras in de buurt leer je namelijk een ding heel goed en dat is je voeten optillen.

Impliciet leren actiever hard te lopen

Doordat de grassprieten tegen de voorkant van je schoenen tikken als je loopt te sloffen ga je automatisch actiever lopen, zonder dat je erover na hoeft te denken. Impliciet leren dus. Je voelt gelijk verschil als je na een paar honderd meter weer op de verharde weg loopt. Een goede reden om je loopjes over de stoep, het asfalt of bospaden af te wisselen met stukken over het gras.