Kun je aquarunning doen zonder wetbelt?

Aqaurunner zonder wetbelt in het zwembad.
Aquarunning kan zonder wetbelt, maar het is heel erg zwaar. De meeste mensen houden het daarom maar een stukje vol.

Aquarunning zonder wetbelt

Of je aquarunning zonder wetbelt kunt doen verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen drijven beter dan anderen. Als je goed drijft dan is het sowieso mogelijk. Als het je lukt om zittend in het diepe water, zonder contact met de bodem in een verticale positie met je hoofd boven water te drijven, dan behoor je tot de groep die zonder wetbelt kan aquasporten. Met drijven bedoelen we: Armen en benen zijn stil. Het zal duidelijk zijn dat dat de meeste mensen niet is gegeven. Die zullen moeten werken aan het verbeteren van hun techniek en uithoudingsvermogen om het een stukje te kunnen.

Goede techniek is belangrijk

Met een goede techniek is het voor een groot deel van de aquarunners na verloop van tijd mogelijk om stukjes zonder wetbelt te doen. Het nadeel is: Het is ontzettend zwaar en daardoor voor de meesten niet een hele training vol te houden. De cadans van je benen komt heel hoog te liggen, omdat je een deel van de stuwing gebruikt om boven water te blijven. Dat maakt het moeilijker om de techniek vol te houden, waardoor je nog nauwelijks naar voren gaat en gaat smokkelen. Het is vooral leuk om een stukje zonder wetbelt te kunnen als je even een superhoge intensiteit wilt draaien en de verbaasde blikken van de zwemmers wilt zien.

Aquarunning zonder wetbelt YouTube

Aquarunning zonder wetbelt