Loopscholing oefening: Maak elke derde stap een foto

Loopscholing kan ook in het zwembad - Aquarunning
Loopscholing kan ook in het zwembad – Aquarunning

Loopscholing met een wetbelt in het zwembad

Maak elke derde stap een foto of bevries elke derde stap is een loopscholingsoefening die je met een wetbelt om heel goed in het zwembad kunt oefenen. Super handig dus als het voor je gevoel te warm, koud, nat is om buiten hard te lopen of als je geblesseerd bent en even geen schokbelasting wilt hebben. De oefening is goed voor je motoriek, timing en maakt je bewust van de stand van je lichaam tijdens het hardlopen. Overigens sommige hardlooptrainers noemen deze oefening ook in drieën lopen.

Hoe gaat deze loopscholingsoefening?

Je begint met het tellen van elke voetstap. Elke derde voetstap houd je jouw houding even vast. Je bevriest of poseert zeg maar. Net alsof je een foto van jezelf laat maken of hoe je jezelf als ijsbeeld wil zien. Om dat gemakkelijker te maken kun je tellen als: een, twee, be-vries of een, twee, po-seer. Je probeert de oefening 25 m vol te houden. Als dat goed lukt, ga je nadenken over welk accent je op de foto wilt vastleggen of in ijs vereeuwigd wil hebben. Als accent kun je denken aan schouders naar achteren, hoge kniehef, goede afzet, voet speelbeen achter knie standbeen of wat jouw hardlooptrainer altijd als verbeterpunt opnoemt.

Bekijk de oefening op YouTube