Filmpje uitleg aquarunning op YouTube

Wat is aquarunning?
Wat is aquarunning?

Filmpje uitleg Aquarunning

Op het YouTubekanaal van Aquarunning is een filmpje te bekijken dat een uitleg geeft van wat aquarunning precies is en hoe een training is opgebouwd, zodat je een indruk krijgt.

Aquarunning is hardlopen in het zwembad

Aquarunning is hardlooptraining in een baan in het zwembad. Bij aquarunning gebruik je een wetbelt. Zo kun je de precies de spieren en bewegingen trainen die je bij het hardlopen gebruikt, zonder de schokbelasting van het hardlopen. Hierdoor kun je je trainingsvolume vergroten. Het ontbreken van die schokbelasting maakt aquarunning ook geschikt voor mensen die niet kunnen hardlopen, omdat ze geblesseerd zijn of omdat ze snel geblesseerd raken.

Aquarunningtraining lijkt op baantraining

Een aquarunningtraining lijkt op een training op de atletiekbaan. In plaats van een rondje, loop je in een zwembadbaan heen en weer. Na de warming-up volgen de loopvormen waarbij je werkt aan je mobiliteit en stabiliteit. Dan een blokje techniek, waarbij je loopscholingsoefeningen doet. Daarna werk je aan je uithoudingsvermogen met een intervalschema en tot slot de cooling-down. Je kunt aquarunning alleen of in een groep doen.

Groepstraining aquarunning

In een groep doe je allemaal hetzelfde programma. De snelle aquarunners gaan voorop. Snelheidsverschillen los je op met lussen. Komt een snellere loper je aan de andere kant van de baan tegemoet en loopt er niemand meer voor je? Dan sluit jij aan. Op deze manier blijft het tempo in de baan hoog en kan iedereen dezelfde interval lopen, omdat je allemaal dezelfde tijd in beweging bent.

Filmpje op YouTube Wat is aquarunning?