Band wetbelt gaat steeds losser

Insteek klikgesp wetbelt, de band gaat steeds losser en de wetbelt blijft niet zitten.
Insteek klikgesp wetbelt, de band gaat steeds losser en de wetbelt blijft niet zitten.

Wetbelt blijft niet zitten

Je staat op de rand van het zwembad en klikt de wetbelt om je middel. Dan trek je de band van de wetbelt strak aan, maar eenmaal in het water gaat hij weer losser zitten. Net of de band door de klikgesp glijdt. In het water is het lastig om de band aan te trekken, dus klim je weer op de kant. Behoorlijk irritant! Ten einde raad, maak je hem op maat door een knoop in de band te leggen voordat je het water in gaat. Dit hoort niet en er is grote kans dat de insteek klikgesp verkeerd om op de band zit. Soms komen wetbelts zelfs zo bij de fabrikant vandaan.

Hoe werkt een insteek klikgesp?

Als je de insteek klikgesp goed bekijkt, zie je dat de achterste sleuf een heel klein beetje schuin afloopt. Er is een scherpe en een stompe hoek. Het losse eind van de band van de wetbelt hoort de klikgesp te verlaten aan de scherpe kant. Zo grijpt de scherpe kant van de klikgesp in de band.
Wil je het helemaal goed doen. Dan maak je de wetbelt op maat. Je doet de wetbelt weer af en stopt het losse eind van de band terug in de wetbelt. Hierdoor heb je ook geen last van het losse eind, dat om je heen wappert tijdens het sporten.