Loopscholingsoefening kaatsen in het zwembad

Loopscholing Kaatsen in het zwembad - Aquarunning
Loopscholing Kaatsen in het zwembad – Aquarunning

Kaatsen loopscholing

De loopoefening kaatsen verschilt van skippings doordat twee voeten even samen op de grond zijn. Het plaatsen van de ene voet op de grond heeft als reactie dat de andere voet omhoog gaat. In het water is kaatsen motorisch een lastige oefening, omdat de vaste grond ontbreekt en het daarom veel van je balans vergt. Het voelt vreemd om je voeten in de diepte te steken.

Oefen kaatsen op de plaats

De meeste mensen zullen dus in het water eerst moeten leren om met twee voeten samen beneden te zijn. Je kunt dit het beste eerst op de plaats oefenen. Lukt kaatsen in het water op de plaats, dan begin je met het toe te passen als loopvorm.
Heb je het kaatsen eenmaal onder de knie. Dan kun je proberen om elke keer zo hoog mogelijk uit het water te komen, terwijl je naar voren loopt. Hierbij kun je ook je handen gebruiken. Je merkt dan dat je je lichaam helemaal op gaat strekken om uit het water te komen.

Bekijk de loopscholingsoefening kaatsen op YouTube