Rustpauzes in aquarunningtrainingen zijn oefenmomenten

Rondjes draaien is een goede oefening voor je heupen-, bekken- , buik- en onderrugspieren.
Rondjes draaien is een goede oefening voor je heupen-, bekken- , buik- en onderrugspieren.

Rustpauzes bij aquarunning in trainingen

In de trainingsschema’s van aquarunning staan rustpauzes die variëren van enkele secondes tot 1,5 minuut. Dan kun je aan de kant of de lijnen gaan hangen, maar bij aquarunning is het eigenlijk de bedoeling dat je de hele training in beweging bent. In die rustpauzes train je op de plaats in een lagere intensiteit iets wat jij zelf wilt.

Welke oefeningen kun je in de pauzes doen?

Een aantal geschikte oefeningen zijn:
Rustig flipperen en er dan aan denken dat je je rug zo lang mogelijk maakt en je schouders zo goed mogelijk naar achteren hebt.
Omgekeerd lopen. In plaats van dat je je voet optilt als de andere aan de grond komt, heb je een moment twee voeten aan de grond en til je daarna de andere voet op. Dit is in het water in het begin een moeilijke coördinatieoefening.
Elke derde stap een foto maken doen. Elke derde stap houd je een positie in de hardloopbeweging even vast.
En voor de degenen die aan de mobiliteit en spierkracht van hun bekken en onderrug willen werken of hun heupspieren willen trainen, is met twee gestrekte benen rondjes draaien een goede oefening. Houd je voeten haaks, trek je tenen goed op naar je knieën en strek je benen, zodat echt de spieren rondom je bekken en heupen aan het werk zijn bij het rondjes draaien. Doe deze oefening beide kanten op.

Bekijk deze oefeningen op YouTube