Een wetbelt kopen op Aliexpress

Wetbelt van Aliexpress op de rand van het zwembad
Wetbelt van Aliexpress is geschikt voor aquarunners tot 70 kg.

Wetbelt bestellen op Aliexpress

Op Aliexpress bestelde ik voor 8,11 euro twee roze wetbelts. Er komen namelijk best veel mailtjes binnen met de vraag of de wetbelts van Aliexpress geschikt zijn voor Aquarunning. Bij die 8,11 euro komt tegenwoordig nog een euro of zeven aan inklaringskosten die ik bij afhalen op het postkantoor moest voldoen. Ik vond het een prima deal, betaalde en kreeg een lichtgrijze plastic zak mee.

Hoe kwamen de wetbelts aan?

Thuis pakte ik de zak uit. De wetbelts waren geplet tijdens het transport en er stonden afdrukken van de clips en de banden in het zachte roze schuim. Dit verdween vanzelf na een week en gebruik in het zwembad. De wetbelts hebben nu de afmetingen 62 x 20 x 2,5 cm.

Hoe voldoen de wetbelts voor Aquarunning?

De wetbelts voldoen tot nu toe goed voor Aquarunning. Ik kan er probleemloos een uur mee heen en weer lopen in het zwembad. De clips zijn vooralsnog van een stevig materiaal en de banden rafelen nergens. Het drijfvermogen van deze wetbelts is geschikt voor aquarunners tot 70 kg. Weeg je zwaarder dan zou ik wetbelts met deze afmetingen niet gokken en een maat groter zoeken. Het is best lastig als je mond niet goed boven water komt.

Nadelen van deze wetbelts

Een nadeel van wetbelts van Aliexpress is, dat je niet weet of de stoffen waaruit ze zijn gemaakt toegestaan zijn in de EU. Ook mensenrechten kunnen moeilijk liggen.
Een nadeel in het gebruik bij dit model wetbelt is dat het niet opvouwbaar is. Daardoor kost het iets meer moeite om mee te nemen. Mocht dit allemaal niet jouw grootste probleem zijn dan is een wetbelt in dit model van Aliexpress een prima keus. Het materiaal laat zich in elk geval gemakkelijk oprollen. Als je dat doet en je doet er een riempje om, dan heb je een pakketje van 20 x 20 x 20 cm in je zwemtas.