Schema eenvoudige trainingen zwembad West Nijmegen

Gratis schema's om aquarunningtraining uit te proberen in zwembad Nijmegen.
Gratis schema’s om aquarunningtraining uit te proberen in zwembad Nijmegen.

Schema’s training aquarunning in Zwembad West Nijmegen

In zwembad West in Nijmegen (Planetenstraat 65, Nijmegen) liggen in de zwemzaal schema’s van drie (eenvoudige) aquarunningtrainingen, zodat je zelf aquarunning kunt ervaren als je er komt zwemmen. Je kunt erom vragen bij het badpersoneel. De trainingen zijn geplastificeerd en het zwembad wil ze na gebruik graag terug hebben. Het zijn dezelfde trainingen als in dit bericht onder de uitleg zijn te downloaden, mocht je niet uit de buurt van Nijmegen komen en geen gelegenheid hebben om daar te zwemmen.

Training Snelheid

De eerste training heet Snelheid en is gericht op het opbouwen van snelheid. Je doet daarin acht snelle herhalingen. Het is de bedoeling dat de eerste poging het snelste is, omdat je anders niet zo snel mogelijk was 😉 Op YouTube staat een uitleg van de technische oefening Maak elke derde stap een foto.

Download gratis training Aquarunning voor snelheid

Training Snelheid inschatten en vasthouden

De tweede training heet Snelheid vasthouden. Deze training is gericht op het ontwikkelen van een inschattingsvermogen voor een constante snelheid. Alle versnellingen moeten even snel zijn. Op YouTube staat een uitleg van de technische oefening Raak je tegenoverliggende knieschijf aan.

Download gratis training aquarunning snelheid vasthouden

Training uithoudingsvermogen

De derde training heet Uithoudingsvermogen. De training is gericht op het ontwikkelen van uithoudingsvermogen. Er zitten versnellingen in, maar die zijn niet zo intensief. Het is veel zone 2 werk. Je kunt deze training prima doen als hersteltraining van het hardlopen. Op YouTube staat een uitleg van de technische oefening Langlauf.

Download gratis training aquarunning uithoudingsvermogen opbouwen