Wat is aquarunning?

Wetbelt die je gebruikt bij aquarunning.
Wetbelt die je gebruikt bij aquarunning.

Aquarunning is hardlopen in het water

Aquarunning is hardlopen in het water met behulp van een wetbelt. Je weet wel zo’n band van zacht drijfmateriaal die je rond je middel bevestigt en die zorgt voor een verticale positie in het water. Met deze band ga je loopoefeningen en loopvormen doen in de lengterichting van het zwembad. Je gaat je echt verplaatsen in een hardlooppositie. Je zult merken dat je je beter in het water kunt verplaatsen, naarmate je meer oefening hebt gehad.

De weerstand van het water zorgt ervoor dat je je bovenrug, core, spieren rondom het bekken, bilspieren en natuurlijk je beenspieren traint. Van je benen mogen met name je hamstrings flink aan het werk. Daarnaast zorgt de weerstand van het water dat je lichaam geen schokbelasting krijgt, waardoor de belasting op je gewrichten laag is.

Voor wie is aquarunning?

Aquarunning richt zich op hardlopers die op zoek zijn naar een aanvullende en ondersteunende training en willen werken aan hun techniek, uithoudingsvermogen, coördinatie, lenigheid en kracht.

Is aquarunning met muziek?

Aquarunning doe je zonder muziek. Daardoor is het goed te doen tijdens het normale banenzwemmen. Natuurlijk kun je met een waterdichte mp3-speler wel naar je eigen muziek luisteren tijdens een training, maar als je met een groep traint is dat niet zo sociaal naar de andere deelnemers. Train je alleen met een schema, dan kan dat natuurlijk best.

Wat heb je nodig voor aquarunning

Voor aquarunning heb je een wetbelt, zwemkleding en de toegang tot zwemwater nodig.

Bekijk een video van aquarunning