B-Skip oefening in het zwembad

Aquarunner doet de B-Skip in het zwembad
De B-skip is een zinvolle loopscholingsoefening die in het zwembad kan worden uitgevoerd.

B-Skip loopscholing zwembad

De B-Skip is een loopscholingsoefening die vaak wordt toegepast in hardlooptrainingen en aquarunning om techniek en coördinatie te verbeteren. Bij aquarunning, waarbij hardloopbewegingen in het water worden uitgevoerd, kan de B-skip als volgt worden uitgevoerd:

Hoe doe je de B-Skip?

In de uitgangspositie ben je met je lichaam bijna verticaal en lichtjes naar voren gebogen, in het water. De wetbelt zorgt ervoor dat je met je hoofd boven water blijft. Je armen maken een hoek van ongeveer 90 graden bij je ellebogen. De beweging begint met een normale skip-beweging waarbij je je knie hoog optilt naar voren, vergelijkbaar met een A-skip. Terwijl je knie omhoog gaat, strek je je onderbeen naar voren, alsof je een schopbeweging maakt. Vervolgens breng je je voet snel terug naar de grond, waarbij je knie nog steeds omhoog blijft. Deze beweging herhaal je 3x met een been, daarna wissel je van been om het met dat been 3 x te doen, 3 om 3 dus.

Train coördinatie met B-Skip

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je armen in een ritmische beweging meebewegen, zoals bij het hardlopen op het land. De tegenovergestelde arm beweegt naar voren wanneer een knie omhoog gaat, want het is een kruislingse beweging. De B-skip in het water helpt bij het verbeteren van de knieheffing, beenkracht en coördinatie zonder de impact van hardlopen op het land. Het water biedt weerstand, wat bijdraagt aan het versterken van de spieren en het verbeteren van de stabiliteit.

Voordelen B-Skip

Het oefenen van de B-Skip in het zwembad biedt een aantal voordelen. Het vermindert het blessurerisico doordat er minder impact is op de gewrichten, wat het een geschikte oefening maakt voor mensen die zonder extra belasting op hun lichaam willen trainen. Bovendien biedt aquarunning een intensieve cardiotraining die vergelijkbaar is met hardlopen op het land, maar zonder de harde klappen op de gewrichten. De weerstand van het water zorgt daarnaast voor een volledige lichaamstraining, waarbij zowel de boven- als onderlichaamspieren worden versterkt.

B-Skip op YouTube

Bekijk de B-Skip op YouTube: