Aquarunning Sportfondsenbad Nijmegen-West woensdag december 2023

Aquarunner in het zwembad
Aquarunning is hardlopen in het zwembad zonder schokbelasting. Dat maakt het geschikt voor een brede groep deelnemers.

Leer aquarunning op woensdagavond!

Aquarunning op woensdagavond! Op 6 december 2023 start een nieuwe trainingscyclus Aquarunning van 4 weken. De trainingen zijn van 20.00 tot 21.00 in het 50 m wedstrijdbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West in Nijmegen. De laatste training is op 27 december. Na deze 4 trainingen kun je zelf aan de slag in het zwembad, terugkeren naar je eigen sport of je schrijft je in voor een volgende trainingscyclus. Deze trainingscyclus is geschikt voor beginners en gevorderden. De 4 trainingen kosten 50 euro.

Bij Aquarunning werk je aan je hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw voor het hardlopen, zonder de schokbelasting van het hardlopen.

Inschrijven kan met een e-mail naar info@aquarunning.nl of via WhatsApp of telefonisch op: 0623165907 of via de oranje button met inschrijven.
Bij de inschrijving krijg je een waardebon van Lopers Company Nijmegen t.w.v. 20 euro om een paar wandelschoenen of hardloopschoenen te kopen.

inschrijven

Wat doe je bij aquarunning

Tijdens de aquarunningtrainingen doe je met een wetbelt om in een baan in het zwembad loopvormen en intervaltraining. Je doet mee aan een hardlooptraining als op de atletiekbaan in het zwembad. De wetbelt zorgt ervoor dat jij een verticale positie in het water hebt en dat je hoofd boven water blijft. Aquarunning is low-impact en doe je zonder muziek.

Doelgroep Aquarunningtrainingen

Deze 4 trainingen kunnen worden gevolgd door iedereen, want je beweegt op je eigen niveau en de snelste lopers maken de meesten meters. In het verleden hebben aan de trainingen meegedaan: Sporters die revalideren, marathonlopers, hardlopers die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen, deelnemers die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of aan hun core willen werken, deelnemers die het bewegen weer op willen pakken na een periode van inactiviteit of zwangerschap en mensen die het gewoon leuk vinden om iets nieuws te leren.

Bij beginners staat het aanleren van de techniek centraal ook werken zij aan de opbouw van uithoudingsvermogen en spierkracht. Gevorderden die liever onder begeleiding trainen en hun uithoudingsvermogen en techniek willen verbeteren bouwen verder op wat ze al kunnen. Na deze 4 trainingen ken je de basis van aquarunning en heb je kennis gemaakt met de trainingszones van Zoladz. Hierdoor kun je hardlooptrainingen vertalen naar het zwembad. Ook kun je belangrijke loopscholingsoefeningen in het water uitvoeren. Als je zelf een wetbelt aanschaft, kun je na deze trainingscyclus zelfstandig in het zwembad trainen.

Adres Sportfondsenbad Nijmegen-West

Sportfondsenbad Nijmegen-West, Planetenstraat 65, 6543 VW Nijmegen. De trainingen vinden plaats in het 50 m wedstrijdbad.

Wetbelt voor aquarunning

De wetbelt die je nodig hebt voor aquarunning kun je lenen tijdens de training.

Video van Aquarunning

Op YouTube staat een video met uitleg. Bekijk hier een video van Aquarunning.

Extra eisen deelnemers

Omdat de trainingen plaats vinden in diep water is het verplicht om een zwemdiploma A of gelijkwaardig zwemniveau te hebben.

Kosten Trainingscyclus

De prijs voor de 4 trainingen is 50 euro. In geval van ziekte of verhindering mag je een vervanger sturen. Wel is het belangrijk dat deze vervanger zwemvaardig is op het niveau van zwemdiploma A. Ook is het in overleg mogelijk om te wisselen met de training in het Erica Terpstrabad op maandag van 12.00 tot 13.00 of met de training op dinsdag van 20.30 tot 21.30 in Sportfondsenbad Nijmegen-West. Dit kan alleen als er plaats is.
Inschrijven kan met een e-mail naar info@aquarunning.nl of via WhatsApp of telefonisch op: 0623165907 of via de oranje button met inschrijven.
Bij de inschrijving krijg je een waardebon van Lopers Company Nijmegen t.w.v. 20 euro om een paar wandelschoenen of hardloopschoenen te kopen.

inschrijven