Nieuwe trainingcyclussen Aquarunning starten oktober

Aquarunning - Verfrissend hardlopen in het water
Aquarunning – Verfrissend hardlopen in het water

4 Trainingscyclussen Aquarunning in Nijmegen

Op maandag 23, dinsdag 24 en donderdag 26 oktober starten 4 nieuwe trainingscyclussen Aquarunning van 9 of 10 weken. Dat komt doordat kerstmis in 2023 op maandag en dinsdag valt. De laatste training is op maandag 18, dinsdag 19 of donderdag 28 december. De trainingen zijn geschikt voor beginners en gevorderden, want je beweegt op je eigen niveau.

De trainingstijden zijn op:
Maandag Erica Terpstrabad 12.00-13.00
Maandag Sportfondsenbad Nijmegen-West 19.30-20.30
Dinsdag Sportfondsenbad Nijmegen-West 20.30-21.30

Donderdag Sportfondsenbad Nijmegen-West 07.30-08.30
De kosten voor een trainingscyclus op maandag en dinsdag zijn 108 euro. Op donderdag betaal je 118 euro, omdat deze trainingscyclus langer is. Er zijn ook mogelijkheden voor dubbele trainingscyclussen. Wil je tot 28 december twee keer per week komen dan betaal je 180 euro.

Inschrijven

Inschrijven kan via de oranje button of op info@aquarunning.nl of WhatsApp 0623165907.
Bij de inschrijving krijg je een waardebon van Lopers Company Nijmegen t.w.v. 20 euro om een paar hardloopschoenen of wandelschoenen te kopen.

inschrijven

Doelgroep Aquarunningtrainingen

De trainingen kunnen worden gevolgd door iedereen, want je beweegt op je eigen niveau en de snelste aquarunners maken de meesten meters. In het verleden hebben aan de trainingen meegedaan: Sporters die revalideren van heup, knie, hielspoor, achillespeesblessures. Marathonlopers en hardlopers die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen. Triatleten die een anders willen trainen. Deelnemers die revalideren van long-covid. Deelnemers die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of aan hun core willen werken. Deelnemers die het bewegen weer op willen pakken. Deelnemers die het gewoon leuk vinden om iets nieuws te leren.

Bij beginners staat het aanleren van de techniek centraal ook werken zij aan de opbouw van uithoudingsvermogen en spierkracht. Gevorderden bouwen verder op wat ze al kunnen en werken aan hun uithoudingsvermogen en spierkracht en verbeteren hun techniek. Na een trainingscyclus ben je in staat om de zones uit je hardlooptraining te vertalen naar een training in het water en is je uithoudingsvermogen verbeterd. Ook kun je belangrijke loopscholingsoefeningen in het water uitvoeren. Met deze kennis kun je hardlooptrainingen vervangen door een training in het zwembad. Natuurlijk is het ook mogelijk om in te schrijven voor de volgende trainingscyclus.

Meer info over de trainingen

In geval van ziekte of verhindering mag je een vervanger sturen. Wel is het belangrijk dat deze vervanger zwemvaardig is op het niveau van zwemdiploma A. Ook is het in overleg mogelijk om te wisselen met de training in het Erica Terpstrabad op maandag van 12.00 tot 13.00 of met de trainingen in Sportfondsenbad Nijmegen-West op maandag van 19.30 tot 20.30, dinsdag van 20.30 tot 21.30 en donderdag van 07.30-08.30. Dit kan alleen als er plaats is.

inschrijven