Aquarunning Sportfondsenbad Nijmegen-West dinsdag (50 m binnenbad) april 2023

Langlaufpas bij hardlopen in het water - aquarunning
Langlaufpas bij hardlopen in het water – aquarunning

Hardlooptechniek, corestabiliteit

Aquarunning op dinsdagavond! Op 18 april 2023 start een nieuwe trainingscyclus Aquarunning van 6 weken. De trainingen zijn van 20.30 tot 21.30 in het 50 m wedstrijdbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West in Nijmegen. De laatste training is op 23 mei. Bij Aquarunning werk je aan je hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw voor het hardlopen, zonder de schokbelasting van het hardlopen? De 6 trainingen kosten 72 euro.
Tijdens de aquarunningtrainingen doe je met een wetbelt om in een baan in het zwembad loopvormen en intervaltraining. Je doet mee aan een hardlooptraining als op de atletiekbaan in het zwembad. De wetbelt zorgt ervoor dat jij een verticale positie in het water hebt en dat je hoofd boven water blijft. Aquarunning is low-impact en doe je zonder muziek. Deze trainingscyclus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Inschrijven kan met een e-mail naar info@aquarunning.nl of via WhatsApp of telefonisch op: 0623165907
Bij de inschrijving krijg je een waardebon van Lopers Company Nijmegen t.w.v. 20 euro om een paar wandelschoenen of hardloopschoenen te kopen.

Doelgroep Aquarunningtrainingen

Deze 6 trainingen kunnen worden gevolgd door iedereen, want je beweegt op je eigen niveau en de snelste lopers maken de meesten meters. In het verleden hebben aan de training meegedaan: Sporters die revalideren, marathonlopers, hardlopers die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen, deelnemers die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of aan hun core willen werken, deelnemers die het bewegen weer op willen pakken na een periode van inactiviteit of zwangerschap en mensen die het gewoon leuk vinden om iets nieuws te leren.

Bij beginners staat het aanleren van de techniek centraal ook werken zij aan de opbouw van uithoudingsvermogen en spierkracht. Gevorderden bouwen verder op wat ze al kunnen en werken aan hun uithoudingsvermogen en spierkracht en verbeteren hun techniek. Na deze 6 trainingen ben je in staat om de zones uit je hardlooptraining te vertalen naar een training in het water en is je uithoudingsvermogen verbeterd. Ook kun je belangrijke loopscholingsoefeningen in het water uitvoeren.

Adres Sportfondsenbad Nijmegen-West

Sportfondsenbad Nijmegen-West, Planetenstraat 65, 6543 VW Nijmegen. De trainingen vinden plaats in het 50 m wedstrijdbad.

Wetbelt voor aquarunning

De wetbelt die je nodig hebt voor aquarunning kun je lenen tijdens de training.

Video van Aquarunning

Op YouTube staat een video met uitleg. Bekijk hier een video van Aquarunning.

Extra eisen deelnemers

Omdat de trainingen plaats vinden in diep water is het verplicht om een zwemdiploma A of gelijkwaardig zwemniveau te hebben.

Kosten Trainingscyclus

De prijs voor de 6 trainingen is 72 euro. In geval van ziekte of verhindering mag je een vervanger sturen. Wel is het belangrijk dat deze vervanger zwemvaardig is op het niveau van zwemdiploma A. Ook is het in overleg mogelijk om te wisselen met de training in het Erica Terpstrabad op maandag van 12.00 tot 13.00 of met de training op maandag van 19.30 tot 20.30 in Sportfondsenbad Nijmegen-West. Dit kan alleen als er plaats is.
Inschrijven kan met een e-mail naar info@aquarunning.nl of via WhatsApp of telefonisch op: 0623165907
Bij de inschrijving krijg je een waardebon van Lopers Company Nijmegen t.w.v. 20 euro om een paar wandelschoenen of hardloopschoenen te kopen.