Nieuwe trainingcyclussen Aquarunning starten in februari

Aquarunning - Verfrissend hardlopen in het water
Aquarunning – Verfrissend hardlopen in het water

3 Trainingscyclussen Aquarunning in Nijmegen

Op maandag 27 en dinsdag 28 februari starten 3 nieuwe trainingscyclussen Aquarunning van 6 weken. De laatste training is op maandag 3 of dinsdag 4 april. De trainingen zijn geschikt voor beginners en gevorderden, want je beweegt op je eigen niveau. De trainingstijden zijn op: Maandag Erica Terpstrabad 12.00-13.00, Maandag Sportfondsenbad Nijmegen-West 19.30-20.30. Dinsdag Sportfondsenbad Nijmegen-West 20.30-21.30. De kosten voor een trainingscyclus zijn 72 euro. Er zijn ook mogelijkheden voor dubbele trainingscyclussen.

Dubbele trainingscyclus

Ook is het mogelijk om een dubbele trainingscyclus te boeken. Dan doe je aan Aquarunning tot en met 23 mei. Je hebt dan een stok achter de deur en weet dat je onder begeleiding sport. Dan betaal je 137 euro, omdat er in de week van Pasen geen trainingen zijn. Kies je voor een dubbele trainingscyclus, dan kun je het bedrag in maandelijkse termijnen voldoen.

Twee keer per week

Wil je twee keer per week aan Aquarunning doen dan betaal je voor 2 trainingscyclussen 127 euro. Dit bedrag kun je in maandelijkse termijnen voldoen.

Dubbele trainingscyclus twee keer per week

Wil je tot 23 mei twee keer per week aan Aquarunning doen dan betaal je voor 24 trainingen 255 euro. Dit bedrag kun je in maandelijkse termijnen voldoen.

Inschrijven

Inschrijven kan op info@aquarunning.nl of WhatsApp 0623165907.
Bij de inschrijving krijg je een waardebon van Lopers Company Nijmegen t.w.v. 20 euro om een paar hardloopschoenen of wandelschoenen te kopen.

Doelgroep Aquarunningtrainingen

De trainingen kunnen worden gevolgd door iedereen, want je beweegt op je eigen niveau en de snelste aquarunners maken de meesten meters. In het verleden hebben aan de trainingen meegedaan: Sporters die revalideren van heup, knie, hielspoor, achillespeesblessures. Marathonlopers en hardlopers die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen. Triatleten die een anders willen trainen. Deelnemers die revalideren van long-covid. Deelnemers die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of aan hun core willen werken. Deelnemers die het bewegen weer op willen pakken. Deelnemers die het gewoon leuk vinden om iets nieuws te leren.

Bij beginners staat het aanleren van de techniek centraal ook werken zij aan de opbouw van uithoudingsvermogen en spierkracht. Gevorderden bouwen verder op wat ze al kunnen en werken aan hun uithoudingsvermogen en spierkracht en verbeteren hun techniek. Na een trainingscyclus ben je in staat om de zones uit je hardlooptraining te vertalen naar een training in het water en is je uithoudingsvermogen verbeterd. Ook kun je belangrijke loopscholingsoefeningen in het water uitvoeren.

Meer info over de trainingen

In geval van ziekte of verhindering mag je een vervanger sturen. Wel is het belangrijk dat deze vervanger zwemvaardig is op het niveau van zwemdiploma A. Ook is het in overleg mogelijk om te wisselen met de training in het Erica Terpstrabad op maandag van 12.00 tot 13.00 of met de trainingen in Sportfondsenbad Nijmegen-West op maandag van 19.30 tot 20.30 en dinsdag van 20.30 tot 21.30. Dit kan alleen als er plaats is.