Nieuwe trainingcyclussen Aquarunning t/m kerstvakantie 2022

Aquarunning - Verfrissend hardlopen in het water
Aquarunning – Verfrissend hardlopen in het water

3 Trainingscyclussen Aquarunning in Nijmegen

Op 31 oktober en 1 november starten 3 nieuwe trainingscyclussen aquarunning van 8 weken. De laatste training is op 19 of 20 december. De trainingen zijn geschikt voor beginners en gevorderden, want je beweegt op je eigen niveau. De trainingstijden zijn op: Maandag Erica Terpstrabad 12.00-13.00, Maandag Sportfondsenbad Nijmegen-West 19.30-20.30. Dinsdag Sportfondsenbad Nijmegen-West 20.30-21.30. De kosten voor een trainingscyclus zijn 93,60 euro. Inschrijven kan op info@aquarunning.nl of WhatsApp 0623165907.
Bij de inschrijving krijg je een waardebon van Lopers Company Nijmegen t.w.v. 20 euro om een paar hardloopschoenen of wandelschoenen te kopen.

Doelgroep Aquarunningtrainingen

Deze acht trainingen kunnen worden gevolgd door iedereen, want je beweegt op je eigen niveau en de snelste aquarunners maken de meesten meters. In het verleden hebben aan de trainingen meegedaan: Sporters die revalideren van heup, knie, hielspoor, achillespeesblessures. Marathonlopers en hardlopers die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen. Deelnemers die revalideren van long-covid. Deelnemers die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of aan hun core willen werken. Deelnemers die het bewegen weer op willen pakken. Deelnemers die het gewoon leuk vinden om iets nieuws te leren.

Bij beginners staat het aanleren van de techniek centraal ook werken zij aan de opbouw van uithoudingsvermogen en spierkracht. Gevorderden bouwen verder op wat ze al kunnen en werken aan hun uithoudingsvermogen en spierkracht en verbeteren hun techniek. Na deze acht trainingen ben je in staat om de zones uit je hardlooptraining te vertalen naar een training in het water en is je uithoudingsvermogen verbeterd. Ook kun je belangrijke loopscholingsoefeningen in het water uitvoeren.

Meer info over de trainingen

In geval van ziekte of verhindering mag je een vervanger sturen. Wel is het belangrijk dat deze vervanger zwemvaardig is op het niveau van zwemdiploma A. Ook is het incidenteel en in overleg mogelijk om te wisselen met de training in het Erica Terpstrabad op maandag van 12.00 tot 13.00 of met de trainingen in Sportfondsenbad Nijmegen-West op maandag van 19.30 tot 20.30 en dinsdag van 20.30 tot 21.30.

Trainingen Erica Terpstrabad maandag 12.00 – 13.00

Trainingen Sportfondsenbad Nijmegen-West maandag 19.30 – 20.30

Trainingen Sportfondsenbad Nijmegen-West dinsdag 20.30 – 21.30