Aquarunningtrainingen buitenbad Sportfondsenbad Nijmegen-West

Aquarunning in het buitenbad
Aquarunning in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West. In de zomervakantie zijn de trainingen in het buitenbad. De trainingen zijn geschikt voor beginners, gevorderden en vergevorderden.

Aquarunningtrainingen in buitenbad Sportfondsenbad Nijmegen-West

Zomervakantie 2022 zijn er aquarunningtrainingen op maandagavond van 19.00 tot 20.00 in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen West op Planetenstraat 65 in Nijmegen. Deze trainingen beginnen op maandag 18 juli en de laatste training is op 22 augustus 2022. Lekker om af te koelen na een warme zomerdag of om een aanvullende hardlooptraining te hebben. De trainingen zijn geschikt voor beginners, gevorderden en vergevorderden, want we trainen in het hele buitenbad. De prijs voor de 6 trainingen is 70,20 euro. Een losse training kost 12,70 euro en is beschikbaar op basis van of er plaats is. Reserveer je voor 14 juli je losse trainingen, dan betaal je 12,50 euro per losse training. Je ontvangt dan een betaalverzoek voor het totale aantal trainingen en weet zeker dat je terecht kunt. Ook is het mogelijk om losse trainingen te reserveren via de blauwe button ‘reserveer nu’ op de site.

Inschrijven Aquarunningtrainingen

Inschrijven kan op info@aquarunning.nl of via WhatsApp, Signal of telefonisch op: 0623165907.
Bij de inschrijving voor meerdere trainingen krijg je een waardebon van Lopers Company Nijmegen t.w.v. 20 euro om een paar hardloopschoenen of wandelschoenen te kopen.

Wat is aquarunning?

Bij aquarunning werk je aan je hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw voor het hardlopen, terwijl je met een wetbelt om in een baan in het zwembad loopvormen en intervaltraining doet. Je doet dus een hardlooptraining als op de atletiekbaan in het zwembad. De wetbelt zorgt ervoor dat jij een verticale positie in het water hebt en dat je hoofd boven water blijft. Aquarunning is low-impact en doe je zonder muziek. Je traint met een groep in een baan in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West.

Voor wie is aquarunning geschikt?

Deze zes trainingen kunnen worden gevolgd door sporters die revalideren, door hardlopers die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen, door deelnemers die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of aan hun core willen werken, door hardlopers en aquarunners die intensief willen bewegen en door deelnemers die het leuk vinden om iets nieuws te leren. Je traint in een baan op je eigen niveau. In een uur aquarunning verbrand je ongeveer 600 Calorieën.

Inhoud trainingen

In deze zes trainingen ga je op je eigen niveau aan de slag met aquarunning. Voor beginners staat in de eerste vier trainingen de opbouw van uithoudingsvermogen en het aanleren van de techniek centraal. In de laatste twee trainingen werk je aan je spierkracht naast de verdere opbouw van je uithoudingsvermogen. Na deze zes trainingen kun je zelfstandig aan de slag met aquarunning of je schrijft je in voor een vervolgcyclus als je liever met anderen sport.
Van gevorderden wordt verwacht dat zij of de techniek beheersen of al een bovengemiddeld uithoudingsvermogen hebben en vooruit kunnen komen in een verticale positie in het water.
Vergevorderden beheersen de techniek, kunnen deze volhouden en vinden het leuk om met een hoge intensiteit te sporten gedurende een uur.

Het buitenbad van Zwembad West in Nijmegen is 25 m lang.
In het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West kun je in de zomervakantie op maandagavond aquarunning doen of leren.

Buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West

Bij Sportfondsenbad Nijmegen-West is een buitenbad van 25 m met acht banen. Het bad is verwarmd, maar de watertemperatuur hangt af van de buitenlucht. In de zomermaanden is het water minimaal 21 graden. De toiletten zijn in gebruik. Omkleden kun je in de garderobe van het binnenbad
Sportfondsenbad Nijmegen-West vind je op de Planetenstraat 65 in Nijmegen. Voor het zwembad is ruime parkeermogelijkheid.

Wat neem je mee?

Zwemkleding en een wetbelt als je die hebt.

Wetbelt lenen of kopen?

Een wetbelt kun je lenen in de training als je er zelf geen een hebt. Wil je buiten de training zelf oefenen met aquarunning, dan is het advies om een wetbelt aan te schaffen. Informatie over welke wetbelt je dan kiest, lees je op de pagina: Welke wetbelt koop je voor eigen gebruik?

Moet je kunnen zwemmen?

Een wetbelt zorgt er in principe voor dat je met je hoofd boven water blijft. Tijdens de lessen hoeft je gezicht niet in het water te komen. Omdat de lessen plaatsvinden in een diep bad is het verplicht om een A diploma of een gelijkwaardig zwemniveau te hebben.