Doe mee! Aquarunningtrainingen starten in juni

Langlaufpas bij hardlopen in het water - aquarunning
Langlaufpas bij hardlopen in het water – aquarunning

Aquarunning Erica Terpstrabad en Sportfondsenbad Nijmegen-West

Op maandag 13 juni starten in het Erica Terpstrabad en in Sportfondsenbad Nijmegen-West twee nieuwe trainingscyclussen Aquarunning van vijf weken. De laatste training is op maandag 11 juli, want de week erop begint de schoolvakantie in Nijmegen. In het Erica Terpstrabad train je van 12.00 tot 13.00 en in Sportfondsenbad Nijmegen-West van 19.30 tot 20.30. De groep in Sportfondsenbad Nijmegen-West is vol. In het Erica Terpstrabad is nog plaats. Aquarunning is hardlooptraining in het zwembad. Je traint met een groep in een baan in het zwembad en volgt een training als op de atletiekbaan zonder de schokbelasting van het hardlopen. Het is een cardio-activiteit. Tijdens die training werk je aan de hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw die je nodig hebt voor hardlopen. Omdat Aquarunning een diep water activiteit is en er geen bodemcontact is, draag je een wetbelt.

Voor wie is Aquarunning geschikt

De trainingen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Momenteel en in het verleden zijn de trainingen gevolgd door hardlopers en sporters die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen, blessuregevoelige hardlopers, sporters die last hebben van hooikoorts, sporters die revalideren van een blessure, deelnemers die het leuk vinden om iets nieuws te leren, deelnemers die weer willen opbouwen naar hardlopen, deelnemers die na covid hun uithoudingsvermogen weer willen opbouwen, deelnemers die niet meer mogen hardlopen en een vervangende activiteit zoeken met dezelfde intensiteit, deelnemers die aan hun corestabiliteit en uithoudingsvermogen willen werken, deelnemers die houden van cardio sporten.

Inschrijven voor Aquarunning

Het pakket van vijf trainingen kost 58,50 euro, dit is inclusief het gebruik van de wetbelt en de toegang tot het zwembad. Je kunt je inschrijven op info@aquarunning.nl of per What’s App op 0623165907. Vermeld bij de inschrijving of je je inschrijft voor de trainingscyclus in het Erica Terpstrabad op maandag van 12.00 tot 13.00 of in Sportfondsenbad Nijmegen-West op maandag van 19.30 tot 20.30.
Bij inschrijving krijg je een kortingsbon van 20 euro van de Lopers Company waarmee je een paar hardloopschoenen kunt kopen.

Filmpje over Aquarunning

Een filmpje over Aquarunning kun je bekijken op YouTube