Nieuwe aquarunningtrainingen starten in maart 2022

Langlaufpas bij hardlopen in het water - aquarunning
Langlaufpas bij hardlopen in het water – aquarunning

Aquarunningtrainingen Erica Terpstrabad en Zwembad West

Op maandag 7 maart starten in het Erica Terpstrabad en in Zwembad West in Nijmegen twee nieuwe trainingscycli Aquarunning van zes weken. De laatste training is op maandag 11 april. In het Erica Terpstrabad train je van 12.00 tot 13.00 en in zwembad West van 19.30 tot 20.30. Aquarunning is hardlooptraining in het zwembad. Je traint met een groep in een baan in het zwembad en volgt een training als op de atletiekbaan zonder de schokbelasting van het hardlopen. Tijdens die training werk je aan de hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw die je nodig hebt voor hardlopen. Omdat Aquarunning een diep water activiteit is en er geen bodemcontact is, draag je een wetbelt.

Voor wie is Aquarunning geschikt

De trainingen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Momenteel en in het verleden zijn de trainingen gevolgd door hardlopers en sporters die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen, blessuregevoelige hardlopers, sporters die revalideren van een blessure, deelnemers die het leuk vinden om iets nieuws te leren, deelnemers die weer willen opbouwen naar hardlopen, deelnemers die na covid hun uithoudingsvermogen weer willen opbouwen, deelnemers die niet meer mogen hardlopen en een vervangende activiteit zoeken met dezelfde intensiteit, hardlopers die niet in het donker willen hardlopen, deelnemers die aan hun corestabiliteit en uithoudingsvermogen willen werken.

Inschrijven voor Aquarunning

Een trainingscyclus van zes trainingen kost 70,50 euro, dit is inclusief het gebruik van de wetbelt en de toegang tot het zwembad. Je kunt je inschrijven op info@aquarunning.nl of per What’s App of Signal op 0623165907. Vermeld bij de inschrijving of je je inschrijft voor de trainingscyclus in het Erica Terpstrabad op maandag van 12.00 tot 13.00 of in Zwembad West op maandag van 19.30 tot 20.30.
Bij inschrijving krijg je een kortingsbon van 20 euro van de Lopers Company waarmee je een paar hardloopschoenen kunt kopen.

Filmpje over Aquarunning

Een filmpje over Aquarunning kun je bekijken op YouTube