Aquarunningtrainingen buitenbad Zwembad West Nijmegen

Aquarunning - Hardlopen in het water
Aquarunning – Hardlopen in het water

Aquarunningtrainingen Nijmegen in buitenbad Zwembad West

In zomervakantie 2021 zijn er aquarunningtrainingen op maandagavond van 19.00 tot 20.00 in het buitenbad van Zwembad West op Planetenstraat 65 in Nijmegen. Deze trainingen beginnen op 19 juli en de laatste training is op 23 augustus 2021. Lekker om af te koelen na een warme zomerdag of om een aanvullende hardlooptraining te hebben. De trainingen zijn geschikt voor beginners, gevorderden en racebeesten, want we trainen in het hele buitenbad. De prijs voor de 6 trainingen is 66 euro. Een losse training kost 12,50 euro en is beschikbaar op basis van of er plaats is. Reserveer je voor 25 juni je losse trainingen, dan betaal je 12 euro per losse training. Je ontvangt dan een betaalverzoek voor het totale aantal trainingen.

Inschrijven Aquarunningtrainingen

Inschrijven kan op info@aquarunning.nl of via WhatsApp, Signal of telefonisch op: 0623165907. Losse trainingen kun je ook boeken op de site.
Bij de inschrijving voor meerdere trainingen krijg je een waardebon van Lopers Company Nijmegen t.w.v. 20 euro om een paar hardloopschoenen te kopen.

Wat is aquarunning?

Bij aquarunning werk je aan je hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw voor het hardlopen, terwijl je met een wetbelt om in een baan in het zwembad loopvormen en intervaltraining doet. Je doet dus een hardlooptraining als op de atletiekbaan in het zwembad. De wetbelt zorgt ervoor dat jij een verticale positie in het water hebt en dat je hoofd boven water blijft. Aquarunning is low-impact en doe je zonder muziek. Je traint met een groep in een baan in het buitenbad van Zwembad West.

Voor wie is aquarunning geschikt?

Deze zes trainingen kunnen worden gevolgd door sporters die revalideren, door hardlopers die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen, door deelnemers die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of aan hun core willen werken, door hardlopers en aquarunners die de tegels uit het bad willen lopen en door deelnemers die het leuk vinden om iets nieuws te leren. Je traint in een baan op je eigen niveau.

Inhoud trainingen

In deze zes trainingen ga je op je eigen niveau aan de slag met aquarunning. Voor beginners staat in de eerste vier trainingen de opbouw van uithoudingsvermogen en het aanleren van de techniek centraal. In de laatste twee trainingen werk je aan je spierkracht naast de verdere opbouw van je uithoudingsvermogen. Na deze zes trainingen kun je zelfstandig aan de slag met aquarunning of je schrijft je in voor een vervolgcyclus als je liever met anderen sport.
Van gevorderden wordt verwacht dat zij of de techniek beheersen of al een bovengemiddeld uithoudingsvermogen hebben en vooruit kunnen komen in een verticale positie in het water.
Racebeesten beheersen de techniek, kunnen deze volhouden en vinden het leuk om met een hoge intensiteit te sporten gedurende een uur. Racebeesten bezitten zelf een wetbelt.

Het buitenbad van Zwembad West in Nijmegen is 25 m lang.
In het buitenbad van Zwembad West in Nijmegen kun je in de zomervakantie op maandagavond aquarunning doen of leren.

Buitenbad van Zwembad West in Nijmegen

Bij zwembad West is een buitenbad van 25 m met acht banen. Het bad is verwarmd, maar de watertemperatuur hangt af van de buitenlucht. In de zomermaanden is het water minimaal 21 graden. De toiletten zijn al in gebruik. De verwachting is dat de douches buiten wel zullen werken en dat je je met een handdoek om moet kleden op het veld. Het advies is dus om in zwemkleding naar het zwembad te komen. Als je het vervelend vind om je met handdoeken om te kleden op het veld, kun je het beste een surfponcho aanschaffen.
Zwembad West vind je op de Planetenstraat 65 in Nijmegen. Voor het zwembad is ruime parkeermogelijkheid.

Wat neem je mee?

Zwemkleding en een wetbelt als je die hebt.

Wetbelt lenen of kopen?

Racebeesten bezitten zelf een wetbelt. Beginners en gevorderden kunnen een wetbelt lenen in de training als ze er geen hebben. Wil je buiten de training zelf oefenen met aquarunning, dan is het advies om een wetbelt aan te schaffen. Informatie over welke wetbelt je dan kiest, lees je op de pagina: Welke wetbelt koop je voor eigen gebruik?

Moet je kunnen zwemmen?

Een wetbelt zorgt er in principe voor dat je met je hoofd boven water blijft. Tijdens de lessen hoeft je gezicht niet in het water te komen. Omdat de lessen plaatsvinden in een diep bad is het verplicht om een A diploma of een gelijkwaardig zwemniveau te hebben.